Pui cu legume la cuptor

de simona72 in Pui, 23 Sep 2013 | 15169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2copanele, 2 pulpe superioare, 2 aripi
  • 1 praz
  • 2 vinete albe
  • 1 gogosar
  • 1 ardei kapia
  • 2 rosii mari
  • sare si piper dupa gust
  • amestec de condimente: cimbru si boia
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura de oregano proaspat
  • 5 linguri ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume la cuptor:

Carnea de pui, spalata , curatata, stearsa cu prosoape de hartie se condimenteaza dupa gust su sare, piper, cimbru si boia. Se da carnea la frigider pt 30 minute.Dupa ce carnea a stat la frigider pt a-si lua din arome se prajeste intr-o cratita in putin ulei de masline.

Se aseaza carnea prajita intr-un vas termorezistent. Prazul se curata, se spala, se taie pe lungime pt al spala si printre straturile de frunze, se taie rondele. Se prajeste in cratita in care am prajit bucatile de pui, se mai adauga 1-2 linguri ulei de masline, dupa ce s-a calit prazul se adauga usturoiul, ardeiul si gogosarul taiate julien si se calesc legumele 3-4 minute pana se inmoaie. Se adauga peste carnea din vas.rosiile curatate de coaja, se taie cuburi si se pun in vas impreuna cu patrunjelul tocat marunt si oregano. In aceeasi cratita se pun 2 linguri ulei de masline si se prajesc la foc iute vinetele curatate, taiate cuburi si pudrate cu sare. Se adauga si ele in vasul termorezistent, se pune capacul de la vas, se da la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute. Se scoate vasul si se amesteca usor legumele cu carnea, se acopera din nou si se mai da la cuptor pt 30-40 minute.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi si sos bechamel